Ул. Гурко, пред БСФС, София
Бул. Витоша, София
Площад Гарибалди, София
Бул. Витоша след ул. Парчевич, София
Бул. Евлоги Георгиев кръстовище с бул. Черни връх, София

Велосипедите на самообслужване на Джей Си Деко надминаха 700 000 абонамента в световен мащаб

Париж, 2  ноември 2016 – JCDecaux SA (Euronext Paris: DEC), фирма номер 1 в света във външната реклама и номер едно в системите за отдаване на велосипеди под наем обяви днес, че в световен мащаб надхвърли 700 000 дългосрочни абонамента за велосипеди под наем  (+4% ръст спрямо 2015), рекордно висок след старта на първата система за отдаване под наем на весолипеди във Виена през 2003.

С над 13 годишен международен опит и над 557 милиона наемни часа към днешна дата, JCDecaux SA имат 52 000 велосипеда в 4 300 станции, разположени в 70 града по целия свят. Във Франция, JCDecaux менажира схема за отдаване под наем на велосипеда в 52 града и постигна рекорден брой абоната в 441 000 (+6%ръста спрямо 2015). Тези цифри са показателни за популярността на услугата сред обществеността.

Този успех, който наред с другите признания,  печели на системата Vélib наградата на Financial Times и Citi international  “Ingenuity Award”  /награда за находчивост/ в категорията инфраструктура, и се базира на финансовия модел, който генерира приходи от реклама на уличната мебел. Този модел има двойно преимущество: предлага екологично решение, което покрива бюджетните изисквания на властите и прави услугата по-достъпна  – годишният абонамент е 29€ за 39,3 милиона абонати в Париж през 2015, съпоставено със 100€ за 9,8 милиона абоната в Лондон и 142€ в Ню Йорк за 10 милиона ползвателя. Друго важно за успеха на схемата на Джей Си Деко за отдаване на велосипеди под наем е възможността за краткосрочен наем /един ден/ и дългосрочен /месец или година/ абонамент, което предлага на потребителите уникална гъвкавост по отношение на това, дали са постоянни жители или туристи.

Като пионер в еко превозните средства, JCDecaux създадоха и развиват своята система за отдаване на велосипеди под наем с цел да достигнат рекордни нива на наемания и абонаменти, като в същото време изграждаха позитивни взаимоотношения с потребителите. JCDecaux са горди да оповестят, че на 13 октомври 2016, за втора поредна година отделът отговарящ за връзки с обществеността на Cyclocity – името на системата за отдаване на велосипеди под наем на JCDecaux – спечели наградата на потребителите за 2017 година в категорията – индивидуален транспорт – свидетелство за висока ефективност на организация и превъзходство в предлаганите услуги.

Предлагайки перфектното допълнение към обществения транспорт, системата на Джай Си Деко за отдаване на велосипеди под наем, подобри качеството на живот в градската среда и оптимизира възможностите за придвижване с оглед опазване на околната среда и поставените цели за общественото здраве. Успехът на системата се дължи на първоначалното решение да обединят услугата и улеснят достъпността с цел да увеличат използването на велосипеди в града. Това включва атрактивни цени, възможност да се заплаща с кредитни карти,  комбинирани абонаментни карти с обществения транспорт, плащания онлайн, инструкции на чужди езици по стоянките. Този успех се дължи и на изграждането на обширна мрежа в градовете, надеждно оборудване, високо качество на поддръжка и ефективна система за регулиране наличието на велосипеди, както и високи стандарти при обслужване на клиентите, което донесе през юли 2014 на фирмата  “NF Service” сертификат.

Нарастващият брой абонаменти във Франция и по целия свят символизира развитието и напредъка на градската мобилност през 21 век: щадящи околната среда, система за споделяне, преимущества за здравето на хората и достъпност. Надграждайки на този успех JCDecaux, който непрекъснато се стреми да предвижда нуждите на градските власти и жители, продължава своите иновации  и от Април 2015 стартира система с електрически велосипеди под наем със сменяеми батерии.

12311283_885786358165577_1541344507932634071_n

ciclo1

ciclo2